Verenice BengtssonProjektledare & Hållbarhetsledare

Biografi

Mobilnummer: 070-757 61 26
E-post: verenice@drivkraftmalmo.se
Projektledare för: Kroksbäcksskolan, Höjaskolan, Gullviksskolan och Örtagårdsskolan

Verenice är svensk, född i Costa Rica och är uppvuxen i Honduras. Hon har valt juridik som yrke och mänskliga rättigheter som specialistområde, eftersom det samtidigt är hennes stora passion i livet. Hon är tvåbarnsmamma och kärleksinvandrare som flyttade till Sverige för 11 år sedan och.

Hon brinner för förändring; för frågor som mångfald, hållbarhet, demokrati, jämställdhet och framför allt: för att göra skillnad i människors liv. Hon älskar att skapa förändringar och stötta individer, företag och organisationer för inlärnings- och utvecklingsprocesser.

Hon har erfarenhet av arbete med migrationsfrågor, internationell rätt och under de senaste åren i Sverige har hon jobbat för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet, kompetensutveckling inom företagande och mänskliga rättigheter och stöttat utrikesfödda akademiker för att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden.

Som individ är hon engagerad för att världen ska uppnå de globala målen och agenda 2030. Hennes fokus ligger på att minska ojämlikhet, öka jämställdhet och skapa inkluderande och fredliga samhällen.  Verenices favoritplatser på jorden är Österlen, Barcelona och Bay Islands i Honduras.

Verenice tror att kunskap och erfarenhet adderar men det är attityd som multiplicerar!

Börja skriva och tryck på Enter för att söka