Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Malmö? Hör av dig till Jessica Grundström på jessica@drivkraftmalmo.se eller 0708-11 29 30.

Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

april, 2018

No Events

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tillsammans för ett bättre Malmö

 • Att vara mentor är ett av det mest givande uppdrag jag någonsin tagit mig an. Mentorskapet för mig innebär att man är en förebild åt eleverna. En person som eleverna kan räkna med. Jag har just nu fyra tjejer från Rosengård som jag har varit mentor åt sedan oktober 2016. På kort tid har vi tillsammans utvecklad en stark och trygg relation. Ålder är endast en siffra och även som vuxen lär man sig av barn. Att dessutom vara en ung mentor har gett mig fördelen att förstå och kommunicera med tjejerna på ett helt annat sätt. Förutom våra träffar tar vi del av varandras vardag genom Snapchat vilket bidrar till en mer kommunikativ relation.

  Amina Nabi Baher
  Amina Nabi Baher Projektledare / Mentor Drivkraft Malmö
 • Jag har i första hand sett hur givande läxhjälp kan vara för elever som inte har möjligheten att få hjälp hemma. Genom att arbeta som läxhjälpare har jag utvecklat mig själv pedagogiskt samtidigt som jag hjälper barnen att uppnå sina må. Drivkraft Malmö har gett mig chansen att vara en del av detta.

  Inas Hamdan
  Inas Hamdan Student / Läxhjälpare i Drivkraft Malmö
 • Vi på skolan fokuserar på varje elevs måluppfyllelse och mående. Drivkraft bidrar till detta via läxhjälp och mentorskap på skolan. Ett bidrag till varje elevs bästa skola helt enkelt!"

  Andreas Katsanikos
  Andreas Katsanikos Rektor, Möllevångsskolan
 • Att vara mentor är inspirerande och utmanande men även en utveckling. Det är en underbar känsla att se sina elever utvecklas men även att få ta del av deras drömmar och mål. Det är inte alltid lätt som tonåring att välja rätt utbildning men framför allt att veta vad man vill bli när man blir stor. Mentorskapet är ett väldigt meningsfullt arbete att kunna stötta, engagera men även själv kunna dela med sig av tidigare erfarenheter och få vara en god förebild och inspirationskälla för våra elever.

  Jennifer Huyuh
  Jennifer Huyuh Konsult Concito Consulting, Mentor i Drivkraft Malmö

Börja skriva och tryck på Enter för att söka