Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

13dec19:0021:30Se Snödrottningen på Malmö Opera

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Malmö? Hör av dig till Jessica Grundström på jessica@drivkraftmalmo.se eller 0708-11 29 30.

Tillsammans för ett bättre Malmö

 • När jag fick höra om Drivkrafts läxhjälps-verksamhet kände jag direkt att jag ville testa på det. Nu har det gått över ett år och det är fortfarande lika roligt! Det bästa med arbetet är att få möta så olika unga och hjälpa dem på vägen till att nå sina mål, att visa att jag bryr mig och kanske allra främst att stärka deras inställning till att de kan mer än de tror.

  Sara Maroufkhani
  Sara Maroufkhani Läxhjälpare, Värner Rydénskolan
 • Att vara mentor är inspirerande och utmanande men även en utveckling. Det är en underbar känsla att se sina elever utvecklas men även att få ta del av deras drömmar och mål. Det är inte alltid lätt som tonåring att välja rätt utbildning men framför allt att veta vad man vill bli när man blir stor. Mentorskapet är ett väldigt meningsfullt arbete att kunna stötta, engagera men även själv kunna dela med sig av tidigare erfarenheter och få vara en god förebild och inspirationskälla för våra elever.

  Jennifer Huyuh
  Jennifer Huyuh Konsult Concito Consulting, Mentor i Drivkraft Malmö
 • Att skapa förutsättningar för unga att växa och utvecklas är bland det viktigaste man kan syssla med tycker jag. Vi behöver bollplank och goda förebilder genom hela livet och att få möjligheten att ha en fadder redan på högstadiet tror jag betyder mycket för all fortsatt utveckling i livet.

  Eva Carloni
  Eva Carloni Psykolog & VD i Trust / Styrelseledamot i Drivkraft Malmö
 • Drivkraft och mentorskapet har betytt mycket för mig! Att ha en mentor är att ha många vägar öppna framför sig som ny i Sverige eller när man vill satsa på något i livet! Drivkraft Malmö har gett mig chanser att se till att jag har det bra både i skolan och i mitt privata liv. Att ha en mentor är att ha en vän för livet ! Jag älskar både min mentor och Drivkraft Malmö.

  Sara
  Sara Studerande / Adept i Drivkraft Malmö

Börja skriva och tryck på Enter för att söka