Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

20oct13:0015:00Fotboll med din elev!

15nov17:3020:00Välkommen på nätverksträff

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Malmö? Hör av dig till Jessica Grundström på jessica@drivkraftmalmo.se eller 0708-11 29 30.

Tillsammans för ett bättre Malmö

 • Drivkraft och mentorskapet har betytt mycket för mig! Att ha en mentor är att ha många vägar öppna framför sig som ny i Sverige eller när man vill satsa på något i livet! Drivkraft Malmö har gett mig chanser att se till att jag har det bra både i skolan och i mitt privata liv. Att ha en mentor är att ha en vän för livet ! Jag älskar både min mentor och Drivkraft Malmö.

  Sara
  Sara Studerande / Adept i Drivkraft Malmö
 • Det är viktigt att ha en förebild som ung för att vi behöver något att förhålla oss till när vi själva söker vår identitet. Som ung är det lätt att bli vilse. Det finns förväntningar överallt som man behöver förhålla sig till. Och det är därför allt för lätt att göra som alla andra. Det blir enklast så. En förebild hjälper oss att förhålla oss till vårt eget liv och vår egen riktning.

  Joakim Gyllin
  Joakim Gyllin Egenföretagare / Mentor & Ambassadör för Drivkraft
 • Att vara mentor är inspirerande och utmanande men även en utveckling. Det är en underbar känsla att se sina elever utvecklas men även att få ta del av deras drömmar och mål. Det är inte alltid lätt som tonåring att välja rätt utbildning men framför allt att veta vad man vill bli när man blir stor. Mentorskapet är ett väldigt meningsfullt arbete att kunna stötta, engagera men även själv kunna dela med sig av tidigare erfarenheter och få vara en god förebild och inspirationskälla för våra elever.

  Jennifer Huyuh
  Jennifer Huyuh Konsult Concito Consulting, Mentor i Drivkraft Malmö
 • Det är viktigt för mig att vi har ett Malmö för unga där de får växa på sitt vis, utvecklas till värdebaserade ledare och känna att de kan klara av det de vill klara av - trots alla odds. För att lyckas med detta behövs det initiativ som Drivkraft Malmö som möjliggör för unga att känna det redan i tidig ålder. För snart tar de över och bygger Malmö och Sverige vidare för framtida generationer. Och då är det viktigt att vi som vuxna inte bara står och tittar på utan att vi står längs vägen och möjliggör

  Fatime Nedzipovska
  Fatime Nedzipovska Verksamhetschef Mitt liv / Ambassadör Drivkraft Malmö

Börja skriva och tryck på Enter för att söka