Gör skillnad för Malmös unga, bli Mentor!

Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

19apr14:0015:00Crossfit

05may17:3019:00Slå golfbollar på MalmöBurlöv GK

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Malmö? Hör av dig till Jessica Grundström på jessica@drivkraftmalmo.se eller 0708-11 29 30.

Tillsammans för ett bättre Malmö

 • Det är viktigt att ha en förebild som ung för att vi behöver något att förhålla oss till när vi själva söker vår identitet. Som ung är det lätt att bli vilse. Det finns förväntningar överallt som man behöver förhålla sig till. Och det är därför allt för lätt att göra som alla andra. Det blir enklast så. En förebild hjälper oss att förhålla oss till vårt eget liv och vår egen riktning.

  Joakim Gyllin
  Joakim Gyllin Ortelius / Ordförande i Drivkraft Malmö
 • När jag fick höra om Drivkrafts läxhjälps-verksamhet kände jag direkt att jag ville testa på det. Nu har det gått över ett år och det är fortfarande lika roligt! Det bästa med arbetet är att få möta så olika unga och hjälpa dem på vägen till att nå sina mål, att visa att jag bryr mig och kanske allra främst att stärka deras inställning till att de kan mer än de tror.

  Sara Maroufkhani
  Sara Maroufkhani Läxhjälpare, Värner Rydénskolan
 • Att skapa förutsättningar för unga att växa och utvecklas är bland det viktigaste man kan syssla med tycker jag. Vi behöver bollplank och goda förebilder genom hela livet och att få möjligheten att ha en fadder redan på högstadiet tror jag betyder mycket för all fortsatt utveckling i livet.

  Eva Carloni
  Eva Carloni Psykolog & VD i Trust / Styrelseledamot i Drivkraft Malmö
 • Att vara mentor är ett av det mest givande uppdrag jag någonsin tagit mig an. Mentorskapet för mig innebär att man är en förebild åt eleverna. En person som eleverna kan räkna med. Jag har just nu fyra tjejer från Rosengård som jag har varit mentor åt sedan oktober 2016. På kort tid har vi tillsammans utvecklad en stark och trygg relation. Ålder är endast en siffra och även som vuxen lär man sig av barn. Att dessutom vara en ung mentor har gett mig fördelen att förstå och kommunicera med tjejerna på ett helt annat sätt. Förutom våra träffar tar vi del av varandras vardag genom Snapchat vilket bidrar till en mer kommunikativ relation.

  Amina Nabi Baher
  Amina Nabi Baher Mentor Drivkraft Malmö

Börja skriva och tryck på Enter för att söka