Gör skillnad för Helsingborgs unga, Bli Mentor!

Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

No Events on The List at This Time

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Helsingborg? Hör av dig till Anna Schéef på anna@drivkrafthelsingborg.se eller 0760-46 93 53.

Tillsammans för ett bättre Helsingborg

 • Det är ett bra sätt att kommunicera med nya människor och jag tycker att det är spännande att träffa någon som man inte känner sedan innan. Det är bra att man får hjälp och råd. Mentorskapet är ett bevis på att det är lätt att få nya vänner. Det är jätteroligt att ha en vuxen vän så att du vet att du kan prata med någon om det som händer i livet, till exempel några saker som du inte pratar med din mamma om eller liknande.

  Det bästa med att ha en mentor är att få gå ut och prova på nya saker och att man träffar nya människor. Allt är bra, det är svårt att välja en sak
  Jannat Kamil
  Jannat Kamil Adept Drivkraft Helsingborg
 • "Min främsta drivkraft är att skapa förutsättningar för personlig utveckling. Att vara genuint nyfiken på livet, bejaka mångfald, inneha en öppenhet inför förändring och lära nytt. Mitt engagemang i Drivkraft Helsingborg stimulerar denna ambitionen på flera plan, och det har över tid blivit tydligt för mig att det är få saker som bättre faciliterar denna själsliga progression som det ömsesidiga utbytet inom ramen för en hjälpande relation."

  Andreas Jansson
  Andreas Jansson Doktorand / Mentor & läxhjälpare Drivkraft Helsingborg
 • Jag brinner för utveckling av människans fulla potential o framför allt ungdomar då dom oftast står där med miljoner frågor om framtiden och sin identitet. Vi lever i ett otroligt prestationssamhälle vilket för mig gör att vi distanserar oss från att vara bara människa emellanåt. Det är för mig viktigt att återkoppla till grunderna för där bor våra värderingar. Tappar vi våra värdegrunder så är det svårt att hitta en egen riktning i sitt liv. Jag känner att Drivkraft jobbar i samma riktning som jag önskar och det blir därför ett självklart val för mig att hoppa på Drivkrafts tåg framåt!

  Mats Bengtsson
  Mats Bengtsson Stabil Styrka/Ambassadör & mentor Drivkraft Helsingborg
 • Man gör inte bara en insats som mentor utan det är jäkligt kul också! Att få diskutera livet med någon som är yngre och som man kanske aldrig skulle ha stött på annars i kombination med de aktiviteter Drivkraft Helsingborg bidrar med gör mentorskapet till ett roligt åtagande där man lär sig mycket även som mentor.

  Samantha Trossling
  Samantha Trossling Kundansvarig säljare ATEA / Mentor i Drivkraft Helsingborg

Börja skriva och tryck på Enter för att söka