Gör skillnad för Båstads unga, Bli Mentor!

Mentorskap
Mentorskap
Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.
Läxhjälp
Läxhjälp
Varje vecka möter vi hundratals ungdomar på våra skolor och hjälper dem med läxor. Vi bemannar med frivilliga och strävar efter en ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning.
Stöd oss
Stöd oss
Vill du vara med? Vi behöver hela tiden fler engagerade privatpersoner och företag. Kan du bidra med din tid eller vill du stödja oss ekonomiskt? Välkommen att kontakta oss!

04jun17:3019:30Välkommen på diplomering

Se vår film!

Ta två minuter för att kolla på vår film som handlar om vårt mentorsprogram och läxhjälpsverksamhet i Malmös skolor.

Vill du också bli mentor eller läxhjälpare hos oss i Båstad? Hör av dig till Anna Schéef på anna@drivkrafthelsingborg.se eller 0760-46 93 53.

Tillsammans för ett bättre Båstad

 • Att vara mentor är ett av det mest givande uppdrag jag någonsin tagit mig an. Mentorskapet för mig innebär att man är en förebild åt eleverna. En person som eleverna kan räkna med.  Ålder är endast en siffra och även som vuxen lär man sig av barn. Att dessutom vara en ung mentor har gett mig fördelen att förstå och kommunicera med tjejerna på ett helt annat sätt. Förutom våra träffar tar vi del av varandras vardag genom Snapchat vilket bidrar till en mer kommunikativ relation.

  Amina Nabi Baher
  Amina Nabi Baher Mentor Drivkraft
 • Jag är så tacksam över Drivkraft och att jag har haft min mentor i nian. Jag kallar henne min extramamma och hon har hjälpt mig med skolarbete men också tagit mig med på massa roliga aktiviteter. När jag går ut skolan vill jag själv vara mentor i Drivkraft och hjälpa unga tjejer förbättra sitt självförtroende och sina betyg.

  Raqia Guhlami
  Raqia Guhlami Studerande & adept i Drivkraft
 • Jag brinner för utveckling av människans fulla potential o framför allt ungdomar då dom oftast står där med miljoner frågor om framtiden och sin identitet. Vi lever i ett otroligt prestationssamhälle vilket för mig gör att vi distanserar oss från att vara bara människa emellanåt. Det är för mig viktigt att återkoppla till grunderna för där bor våra värderingar. Tappar vi våra värdegrunder så är det svårt att hitta en egen riktning i sitt liv. Jag känner att Drivkraft jobbar i samma riktning som jag önskar och det blir därför ett självklart val för mig att hoppa på Drivkrafts tåg framåt!

  Mats Bengtsson
  Mats Bengtsson Stabil Styrka/Ambassadör & mentor Drivkraft
 • Det är viktigt att ha en förebild som ung för att vi behöver något att förhålla oss till när vi själva söker vår identitet. Som ung är det lätt att bli vilse. Det finns förväntningar överallt som man behöver förhålla sig till. Och det är därför allt för lätt att göra som alla andra. Det blir enklast så. En förebild hjälper oss att förhålla oss till vårt eget liv och vår egen riktning.

  Joakim Gyllin
  Joakim Gyllin Ortelius / Ordförande i Drivkraft Malmö

Börja skriva och tryck på Enter för att söka